Ouderbegeleiding

Erkenning: de sleutel tot soepel opvoeden
Erkenning is dé sleutel tot soepel opvoeden. Ieder mens wil zich gehoord, gezien en erkend voelen. Wat is dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat je kind zich door jou gehoord, gezien en erkend voelt? En waarom is het zo belangrijk om ook jezelf erkenning te geven?
Hoe spiegelt je kind jou?

Tijd voor je kind
Vanuit mijn opleiding, maar vooral ook door de vele uren die ik met kinderen en ouders heb doorgebracht, in therapie en daarbuiten, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een expert m.b.t. de belevingswereld van het kind in relatie met de opvoeders. Ik luister naar wat er speelt bij opvoeders en hun kinderen en deel mijn ervaring, kennis en inzichten, zodat jij jouw kind en je eigen reactie’s beter gaat begrijpen en makkelijker kunt aansluiten op de unieke belevingswereld en de ontwikkelingsfasen van je kind. Dat maakt het stellen van grenzen een stuk leuker. En niet in de minste plaats omdat je kind een stuk bereidwilliger is om naar je te luisteren!

Tijd voor jezelf
Om liefdevol grenzen te kunnen stellen, is het niet alleen belangrijk dat je goed afstemt op je kind, maar ook op jezelf. Als het goed gaat met jou, dan ben je immers een leukere ouder. Zo simpel is dat! Hoe zorg je voor je eigen behoeften, temidden van de hectiek van een veeleisend gezin? Hoe neem je je eigen grenzen in acht? Hoe communiceer je hierover met je kind? 

Ik loop graag een periode met jullie mee zodat jullie weer ontspannen gaan genieten van je kinderen en vol vertrouwen in de opvoeding staan.