Samen sterk

VOOR WIE?
Misschien herken je het wel… Kinderen die moeite hebben met samenwerken of die ene jongen die ineens ontploft om iets kleins. Of een groep meiden die onderling fluistert, anderen buiten sluiten of misschien zelfs pesten. Dit zijn allemaal uitingen van gedrag die wij vaak als niet wenselijk ervaren. Echter gebeurt er onder dit gedrag vaak iets heel anders. Want waarom gedragen deze kinderen zich zo? Vaak zit er onder dit gedrag angst om iets fout te doen, afgekeurd te worden of een hele andere reden… Hoe mooi zou het zijn als kinderen dit kunnen aangeven zodat ze niet hoeven te ontploffen, buitensluiten of negeren?

WAT GAAN WE DOEN?
Samen sterk is een training om het sociale en emotionele welbevinden te verbeteren. We gaan fysiek aan de slag waardoor kinderen beter leren zichzelf te ontdekken en te her- en erkennen. Dit doen we door spellen samen, maar soms ook alleen. Omdat we aan de slag gaan met het lichaamsbesef en de emotieregulatie leren kinderen wat voor gevoelens er allemaal zijn en hoe je die bij jezelf kan herkennen. Hierdoor kunnen kinderen beter aangeven wat er in hen omgaat waardoor ze zich beter kunnen uitten aan de ander.

HOE VERDER?
Wij begrijpen maar al te goed dat we niet alle kinderen kunnen bereiken met de training. Maar daar komen de leerkrachten in het spel... Om beter te waarborgen wat de kinderen hebben geleerd is het van belang dat de leerkracht actief meedoet aan dit geheel. We doen niet alleen in de gymzaal leuke spellen, we gaan ook door in de klas met een werkboekje of andere korte oefeningen. Zijn er vragen… Stel ze gerust!

VRAGEN?
Voor vragen neem gerust contact op.

Download de Samen Sterk folder.